Egy kétnapos konferencia Rómában

      Egy kétnapos konferencia Rómában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Meghívó érkezett Stefania Meschinitől, az Olasz Mikroszkópos Társaság /SISM/ alelnökétől, az Olasz Egészségügyi Intézet /Istituto Superiore di Sanita/ egyik vezető munkatársától, egy 2019. jún. 19-20 között rendezendő konferenciáról.

A konferencia címe:

Therapeutic nanoproducts: from biology to innovative technology

A cím sejteti, hogy mind anyagtudomány területén dolgozók, mind orvosi témájú kutatásokat végzők számára érdekes lehet a program, hiszen ma már az orvostudomány sem lehet meg a nanotechnológia alkalmazása nélkül, mi több, egyre több területen várnak áttörést alkalmazásától.

Az egyik ilyen terület az ún. extracelluláris hólyagocskák többcélú felhasználása.
Ezek az 50 nm és néhány mikrométer átmérőjű, különféle sejtekből felszabaduló  részecskék, annak ellenére, hogy némely csoportjukat diagnosztikai tesztekre már ma alkalmazni tudjuk, még sok titkot rejtenek.
Vizsgálatukkal és alkalmazhatóságukkal kapcsolatban több előadás is elhangzik majd a konferencián.
Mikroszkóposok számára nem csak az nyilvánvaló, mekkora jelentősége van ezen a területen is a szuper-feloldású mikroszkópos technikáknak, de az is, a módszerek gyakorlati alkalmazása mekkora kihívást jelent a kutatóknak és milyen nagy szükség van a különféle területen működő, különféle technikákban jártas szakemberek együttműködésére.