Chan Zuckerberg Initiative kutatási támogatást nyert Horváth Péter csoportja

      Chan Zuckerberg Initiative kutatási támogatást nyert Horváth Péter csoportja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Horváth Péter, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Mikroszkópos Képfeldolgozó és Gépi Tanulási Csoportnak vezetője, egyénileg és csoportjával együtt is sok sikert tudhat már magáénak.

Legutóbbi együttes sikerük a címben jelzett nagy összegű kutatási támogatást, melyről az MTA oldalán is olvashatunk. Kutatási témájukról, a mesterséges intelligenciával támogatott, sejtalapú elemzésről, annak fontosságáról és gyakorlati megvalósításáról két ill. három évvel ezelőtti MMT konferenciánkon is tartottak előadást. Az előadások nagy sikeréhez jelentősen hozzájárult a meggyőző eredmények mellett az előadók, Horváth Péter és Balassa Tamás PhD hallgató szuggesztív előadása is.

S mivel a modern gyógyászat fejlődéséhez nélkülözhetetlen nem csak sejtek, de teljes szövetek átfogó proteomikai elemzése is, ami nem nélkülözheti a mikroszkópos módszereket sem, az eredmények kiértékeléséhez pedig szükség van a  Horváth Péterék által is fejlesztett mesterséges intelligenciára és mélytanulásra épülő algoritmusokra,  közös érdekünk is, hogy sok sikert kívánjunk az elnyert pályázatban megfogalmazott célok megvalósításához!