Cserép Csaba és Pósfai Balázs OPA díjat nyert

      Cserép Csaba és Pósfai Balázs OPA díjat nyert bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az EMS  „Outstanding Paper Award” kitüntetése minden évben kiosztásra kerülő díj. Olyan publikációkkal lehet megpályázni, melyekben a mikroszkópos munka tudományos értéke, technikai és általános minősége kiemelkedő.
A díjat műszerezés és technikai fejlesztés, anyagtudomány és élettudomány kategóriában hirdetik meg. A díjazottak 1000 eurót, egy táblát, valamint oklevelet  kapnak. A kitüntetést az adott év egyik európai mikroszkópos konferenciáján adják át, ahol a díjazottak munkájukat egy előadásban be is mutatják.  /Ebben az évben a világjárvány miatt sajnos elmarad az EMS négyévente megrendezett legnagyobb eseménye, az emc2020 ünnepi külsőségei helyett a díjat postán küldik el, de az előadás nem marad el, online közvetíteni fogják./

Cserép Csaba és Pósfai Balázs díja nagy öröm a Magyar Mikroszkópos Társaság tagjai számára is, akik mindketőjüktől hallottak már szép előadást valamelyik konferenciánkon, de EMA díjakat is nyertek, Balázs pedig tavaly a belgrádi MCM poszter díját is megkapta. Olyan mikroszkópos szakemberekről van tehát szó, akik fiatal koruk ellenére – Pósfai Balázs még PhD hallgató!– sokakat felülmúló szinten jártasak a legújabb mikroszkópos technikák alkalmazásában. Akik pedig olvasták a díjnyertes tavalyi Science-cikket, azok könnyen egyetértenek azzal, nem sok esélye volt annak, hogy a tavalyi évben túl sok hasonlóan kiemelkedő színvonalon végzett, annyiféle mikroszkópos technikát alkalmazó és segítségükkel legalább olyan jelentős tudományos eredményt elérő cikket nyújthassanak be a pályázatra.

A hírhez a MMT tagjai nevében is szívből gratulálunk!