Egy kitüntetett képalkotó központ

      Egy kitüntetett képalkotó központ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kiváló kollégánk, Vámosi György egy kitüntetésről tudósít, melyet munkahelye érdemelt ki.  A legkiválóbbak ötvenes listájára felkerülni szép teljesítmény, szívből gratulálunk neki és kollégáinak is!
Reméljük, ez a kitüntetés a debreceni képalkotó központtal való együttműködés lehetőségére is felhívja számos MMT tag figyelmét.

 
„Felkerült a Nemzeti KutatásiFejlesztési és Innovációs Hivatal legjobb infrastruktúrával rendelkező hazai kutatóhelyeket tartalmazó ötvenes listájára a Debreceni Egyetemhez tartozó “Cellular Imaging Hungary Euro-BioImaging Node”, azaz a Magyar Celluláris Képalkotó Csomópont, mely a Euro-BioImaging ERIC, az európai mikroszkópos szolgáltató laboratóriumok konzorciumának akkreditált tagja.
Az elismerő okleveleket Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adta át 2021. december 16-án a PTE Szentágothai János Kutatóközpontjában tartott rendezvényen. 
A Csomópontban jelenleg 4 intézmény vesz részt: a Debreceni Egyetem (koordinátor), a Semmelweis Egyetem, az ELKH Szegedi Biológiai Kutatóközpont és a Femtonics Kft, illetve csatlakozási szándékát jelezte a Pécsi Tudományegyetem. A Csomópont akadémiai és ipari felhasználók számára nyújt hozzáférést modern mikroszkópos technikákhoz, kiértékelési módszerekhez.
 
A Csomópontot az EuBI Board-ban Vámosi György, a Panel of Nodes-ban Szöllősi János képviseli. Az elérhető műszerekről és módszerekről az EuBI honlapján lehet olvasni.”