Monthly Archives: június 2019

Elektronmikroszkópos képek a Természettudományi Múzeumban

      Elektronmikroszkópos képek a Természettudományi Múzeumban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Magyar Természettudományi Múzeum „Utazás a  mikrovilágba” című kiállításának megnyitójára kaptunk meghívót 2019. június 18-ára. A pásztázó elektronmikroszkópos technikával készített csodaszép, látványos képek – legtöbbjük utószínezést is kapott az ELTE-n – azonban nem csak gyönyörködtetnek, tanítanak is. A felvételek alatti szabatos, lényegre törő, de érdekességeket is eláruló leírások segítenek megérteni, mit látunk. A MMT konferenciák rendszeres látogatói számára felesleges is említeni, hogy az… Teljes cikk »

Bódi Ildikó Lenhossék-díjat kapott!

      Bódi Ildikó Lenhossék-díjat kapott! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Alig két héttel konferenciánk után,  2019 június 5-8. között  a Semmelweis Egyetem volt a FAMÉ /a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság, a Magyar Anatómus Társaság, a Magyar Mikrocirkulációs és Vaszkuláris Biológiai Társaság, és a Magyar Élettani Társaság közös Vándorgyűlése/  házigazdája. Ez a mienkénél sokkalta nagyobb esemény most azért lett nevezetes számunkra, mert itt vette át egyik tagtársunk, Dr. Bódi Ildikó a Lenhossék… Teljes cikk »

Idei konferenciánkról

      Idei konferenciánkról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az évszakhoz képest kissé hűvös időben, de jó hangulatban kezdődött a MMT 2019 programja. Az idő később sokat javult, a jó hangulat szerencsére maradt, és remélhetőleg minden résztvevő azzal indult haza, nem volt elvesztegetett idő a Siófokon töltött két teljes nap. Legnevesebb vendégünk Harald Rose professzor volt (Ulmi Egyetem, Ulm, Németország), aki a teljes hallgatóságot figyelmét le tudta kötni az elektronmikroszkópia… Teljes cikk »