Monthly Archives: március 2020

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG Élenjáró mikroszkópos és vizsgálati megoldások 

      PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG Élenjáró mikroszkópos és vizsgálati megoldások  bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az OLYMPUS/Unicam pályázatot hirdet az  Élenjáró Mikroszkópos és Vizsgálati Megoldások* előadássorozatra jelentkezők között. PÁLYÁZATI  FELTÉTELEK Pályázni az előadássorozat bármelyik előadásáról írt 350-500 szavas esszével, összefoglalóval-ismertetővel lehet. A jeligés pályázatokat a pályázatok számától függően összeállított független zsűri olvassa és bírálja majd el. Az első három helyezett egy-egy Olympus terméket, a nyertes egy PEN típusú fényképezőgépet kap. Az eredményről a helyezettek  értesítést kapnak, előzetes egyeztetés  után nyereményüket vagy elküldik számukra, vagy személyesen… Teljes cikk »

ELMINA20

      ELMINA20 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Belgrádban 2020. szeptember 14-18 között rendezendő ELMINA2020 konferencia a nanotudományban és a nanotechnológiában (fizika, kémia, anyagtudomány, föld -és élettudományok) alkalmazott elektronmikroszkópos elektronmikroszkópos módszerekre összpontosít. Kiemeli a műszerezettség, a képalkotó módszerek, az adatelemzés és a nagy adatkészlet kezelése, valamint az időtől és a környezettől függő folyamatok terén elért közelmúltbeli eredményeket. A konferencia elnöke Velimir R. Radmilović.

Elmarad az MMT 2020. május 21-23. között tervezett konferenciája

      Elmarad az MMT 2020. május 21-23. között tervezett konferenciája bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A COVID-19 járványra való tekintettel és a helyzet bizonytalansága miatt a MMT vezetősége végül úgy döntött, hogy ez évi siófoki konferenciánkat nem rendezzük meg. Minden jelentkezőnek nagyon köszönjük, hogy megtisztelt minket bizalmával, és nagyon sajnáljuk, hogy most májusban nem találkozhatunk. A MMT tagságát természetesen továbbra is tájékoztatjuk minden fontos új tudnivalóról, a mindenkit érintő információkat és híreket pedig a honlapon… Teljes cikk »

Lábár János és Tóth Lajos kitüntetése

      Lábár János és Tóth Lajos kitüntetése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Azért ez a tavasz is hozott szépet is és jót is. Két kollégánk is magas állami kitüntetésben részesült. Dr. Lábár János,  aki munkahelyén, az MFA-ban, a Tudományos Tanács elnöke, és akinek igen világos, jól követhető előadásait rendszeresen élvezhettük a MMT konferenciáin is, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata c. kitüntetés díjazottja lett ez év március 15. alkalmából. A wikipédiában is… Teljes cikk »