Monthly Archives: április 2020

ELMINA2020 – jövőre

      ELMINA2020 – jövőre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szervezők A COVID-19 járvány miatt az ELMINA2020 konferenciát a jövő évben tartják meg. Az időpontról később döntenek.

Az emc2020 elmarad. . .

      Az emc2020 elmarad. . . bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az EMS elnökének és titkárának leveléhez nincs mit hozzátenni.  Dear EMS members, As you already know from the organisers of EMC2020, we will not meet in Copenhagen this summer. This is of course unfortunate and we deeply regret the fact, but have to accept it in the light of the current circumstances. Future options are under study, you will be… Teljes cikk »

Egy sikeres nő

      Egy sikeres nő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A cikkek címe könnyen félrevezethet. Még tudományos cikkek esetében is megeshet, hogy a nagy várakozással olvasott kivonatok alapján többet várunk a közleménytől, mint amennyit aztán az eredmények alapos átgondolása, értékelése után kapunk. A mi Balázsi Katinkról szóló cikk azonban teljes joggal került be a Sikeres Nők című lapba. Meggyőződésem, hogy Dr. Balázsi Katalin  idén beadandó MTA doktori értekezése és annak… Teljes cikk »

Innovációs Díj a Femtonics Kft-nek!

      Innovációs Díj a Femtonics Kft-nek! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

„A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Alapkutatástól a piacig” 2019. évi Innovációs Díjában a Femtonics Kutató és Fejlesztő Kft. részesült az élvonalbeli idegtudományi kutatások céljára kifejlesztett világszínvonalú magyar mikroszkópért. A KOKI spinoff cége, a Femtonics Kft. küldetése, hogy egy-egy ötletet az alapkutatástól az exportképes termékig íveltessen. A Femto3D ATLAS lézerpásztázó 3D-s mikroszkópjuk sok év munkájának köszönhetően a képalkotás legkorszerűbb… Teljes cikk »

Járványok idején: nanoezüst az elektronmikroszkópban

      Járványok idején: nanoezüst az elektronmikroszkópban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Aki eddig még nem tudta, most Pécz Béla és Radnóczi György Zoltán kollégáink munkája révén megtudhatja, hogy létezik egy Nanosept nevű magyar termék, egy ezüst nanoszemcséket tartalmazó fertőtlenítőszer, ami Magyarországon használatban is van, többek közt buszokat és bevásárló központok helyiségeit fertőtlenítik vele. Ennek örülünk, mint állam- és pesti polgárok, de vérbeli mikroszkóposokként igazi lelkesedés csak akkor tölthet el bennünket, ha… Teljes cikk »

A 3DHISTECH Kft elnyerte a 2019. évi Innovációs Nagydíjat

      A 3DHISTECH Kft elnyerte a 2019. évi Innovációs Nagydíjat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A 3DHISTECH Kft. a PANNORAMIC orvosi diagnosztikai műszercsalád kifejlesztésével, gyártásával, nemzetközi és hazai piacon történő sikeres értékesítésével és pénzügyi eredményével elnyerte a  2019. évi Magyar Innovációs Nagydíjat. Ezt  az orvosi-patológiai diagnosztikai műszert nem csak  hazai kórházakba, de nyugat-európai országokba, 2019 -től pedig már Kínába  /Vuhan / is szállítják, ahol alkalmazása sokat segít a koronavírus járvány  elleni küzdelemben is. A 3DHISTECH… Teljes cikk »