Monthly Archives: május 2020

Harald Rose professzor Kavli-díjas!

      Harald Rose professzor Kavli-díjas! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tavalyi év MMT konferenciájának igen neves vendége érkezett az Ulmi Egyetemről: Harald Rose professzor. Olyan előadást tartott, amilyet csak a legjobbak tudnak, akiknek nem csak tudása hatalmas, de azt is tudják, egy adott helyzetben ebből mit kell megmutatni hallgatóiknak. Előadását mindnyájan élvezettel hallgattuk. Nem csak a borkóstolón volt ott velünk – és érezte otthonosan magát a társaságban – de… Teljes cikk »

Egy régi tagunk ajánlására

      Egy régi tagunk ajánlására bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bodor Ági, aki több  mint tíz évvel ezelőtt Acsády László PhD hallgatója volt a KOKI-ban, majd PhD munkájának befejezése után az USA észak-nyugati államába, Washingtonba ment.  2013-tól  az Allen Institute-ban dolgozik, ahol az egyik fő kutatási projekt az agy legnagyobb részletességű feltérképezése. A hatalmas munka egyik része most befejeződött, és Ági, aki egykor maga is részt vett konferenciánkon, az internetre felkerült… Teljes cikk »

Érzékeny biológiai minták elemzése 3D-ben. TESCAN bemutató az interneten

      Érzékeny biológiai minták elemzése 3D-ben. TESCAN bemutató az interneten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A TESCAN által szervezett webinárium gyakorlati áttekintést nyújt a SEM képalkotó alkalmazásokról: SBFI /serial block vace imaging/ , 3D FIB-SEM tomográfia  Ga-FIB segítségével, plazma Xe-FIB a nagy térfogatú elemzéshez. A 2020. május 19-én délelőtt ill. délután kezdődő bemutatókra ITT lehet jelentkezni.