Monthly Archives: június 2021

Nature-cikk a Fiatal Kutatók Akadémiájáról

      Nature-cikk a Fiatal Kutatók Akadémiájáról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az utóbbi néhány évben egyre többször olvashatunk a fiatal kutatók helyzetéről, mely a számukra kiírt számos pályázat és álláslehetőség ellenére sem irigylésre méltó. Ahhoz, hogy a helyzet valóban jobbra forduljon, nem csak a felsőbb vezetők hozzájárulása szükséges, de feladata van benne a fiatal kutatóknak is. Ezt a munkát segíti többek között a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) is, mely Magyarországon ugyan… Teljes cikk »

Dr. Mihalik Erzsébet (1949-2021)

      Dr. Mihalik Erzsébet (1949-2021) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Eggyel kevesebben lettünk.Dr. Mihalik Erzsébet, Társaságunk egyik első, több cikluson keresztül pedig vezetőségi tagja, a SZTE Növénybiológiai Tanszékének nyugalmazott docense, az egykori Növénytani Tanszék vezetője (1996-2007), valamint az SZTE Füvészkertjének volt igazgatója (1996-2013), itt hagyott minket.Bár már néhány éve nyugdíjba ment, legutolsó siófoki konferenciánkon is ott volt, mert szellemi felfrissülést jelentett számára, hogy közöttünk lehetett. Sohasem mulasztotta el, hogy kifejezze… Teljes cikk »

MSC21 és MEK 21 online konferenciák

      MSC21 és MEK 21 online konferenciák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Török Elektronmikroszkópos Társaság (TEMD) védnöksége alatt rendezett online ‘’1st International Microscopy and Spectroscopy Congress-MSC21’’ és  ‘’25th National Electron Microscopy Congress-EMK 21’’ konfereciákra  2021. szeptember 22-24 között kerül sor. A konferenciára minden mikroszkóppal kapcsolatos kutatással, technikai fejlesztéssel jelentkezni lehet mind az élet-, mind az anyagtudományok területéről. A kongresszus tudományos programjában neves meghívott előadók előadásai szerepelnek, a résztvevők szóbeli előadással és poszterrel is… Teljes cikk »